Εύα Κορομηλά

Ψυχολόγος
Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ : 7065/25-6-97

Από το 1996 έως το 2016 εργάστηκα σε δομές που φιλοξενούν ενήλικες με ψυχιατρικές δυσκολίες και σε προγράμματα ψυχιατρικής περίθαλψης κατ’ οίκον. Από το 2016 ως τώρα εργάζομαι σε Κέντρο Ημέρας για ενήλικες με ψυχοκοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες όπου και τους συναντώ είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Παράλληλα ασχολούμαι με θέματα εργασιακής αποκατάστασης και επανένταξης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Ευ Ζην».

Δάσκαλός μου υπήρξε ο Ψυχαναλυτής, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Διοργάνωσα εθελοντικά και παρουσίασα σειρά ομιλιών στο 40ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα πλαίσια εκδηλώσεων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων (θεματικές σχετικές με την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, τον ρόλο του γονιού, το άγχος και τις συνέπειές του , κ.α.)

Συμμετείχα εθελοντικά σε πρόγραμμα ομιλιών του Γυμνασίου Ψυχικού σε μαθητές της Γ΄ τάξης (παρουσίαση επαγγέλματος Ψυχολόγου)

Συντόνισα σειρά συναντήσεων Ψυχοεκπαίδευσης σε συγγενείς ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο ( Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου – ΠΕΨΑΕΕ)

Συμμετέχω στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τον κορονοϊό 10306 (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΠΑ, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώ», «Χαμόγελο του παιδιού»)

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ

.
Προπτυχιακές Σπουδές
Πτυχίο
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Μεταπτυχιακές Σπουδές

Φοίτηση στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 8, Vincennes (ERASMUS)

.

Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Association Interrégionale de Guidance et de Santé (AIGS), στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων στην Κοινωνική Ψυχιατρική με τη συνεργασία της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Κύκλος Εισαγωγικών Διαλέξεων στην Ψυχανάλυση, Ελληνική      Ψυχαναλυτική Εταιρεία

.

1993
1996
2003
2006
2016

Η θεωρητική και θεραπευτική μου προσέγγιση ακολουθεί την ψυχοδυναμική κατεύθυνση. Γι’ αυτό έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ Εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εξέλιξη της θεραπευτικής τεχνικής.

Μεταξύ άλλων:

Κύκλος σεμιναριακών μαθημάτων: «Βασικές αρχές ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας-ψυχαναλυτικό πρίσμα και δημόσια περίθαλψη»,(Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων, επιστ. Υπεύθυνος προγράμματος: καθηγητής Π. Σακελλαρόπουλος)

Δια-τμηματικό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα κλινικής μετεκπαίδευσης στα δυναμικά ομάδας σε ψυχιατρικά πλαίσια. (ΕΕΨΨΟ, ΕΚΠΑ)

Εργάζομαι με γνώμονα τις αρχές της εμπιστευτικότητας, της σταθερότητας, της συνέπειας και της συνέχειας ώστε να δημιουργηθεί εκείνη η σχέση που θα επιτρέψει στο θεραπευόμενο να επανεφεύρει τη σκέψη που θα του ανοίξει καινούριους δρόμους.

Περισσότερα

Πως μπορώ να σας βοηθήσω

ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
Αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού

Αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι μια ομάδα ψυχικών διαταραχών που χαρακτηρίζονται από αισθήματα άγχους και φόβου.

Κατάθλιψη

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η καταθλιπτική διάθεση είναι πάντα εμφανής. Ποια είναι τα...

Ψύχωση

Ψύχωση

ΨΥΧΩΣΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ. Αποτελεί την «ομπρέλα» για μια σειρά από ψυχικές διαταραχές με βασικό χαρακτηριστικό την άκρως διαταραγμένη αντίληψη της...

Διπολική διαταραχή

Διπολική διαταραχή

Το χαρακτηριστικό της διπολικής διαταραχής είναι οι ακραίες συναισθηματικές διαθέσεις : έξαρση (διέγερση) και κατάθλιψη.

Αυτοεκτίμηση

Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι η υποκειμενική αξιολόγηση ενός ατόμου για τη δική του αξία. Η αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει τις πεποιθήσεις του ατόμου για τον...

Ψυχικές Διαταραχές. Προσέγγιση και αιτιολόγηση

Ψυχικές Διαταραχές. Προσέγγιση και αιτιολόγηση

Η προσέγγιση και η αιτιολόγηση των Ψυχικών Διαταραχών πρέπει να γίνεται σε 2 επίπεδα : Το πρώτο επίπεδο σχετίζεται με την θεωρητική προσέγγιση, Το...

Διαταραχές της διάθεσης

Διαταραχές της διάθεσης

Με την έννοια “διάθεση” αναφερόμαστε στον τρόπο που ο άνθρωπος βιώνει ψυχικά τις καταστάσεις και πώς αυτό το βίωμα επηρεάζει την...

Phone: +30 2111196512
Ξενοφώντος 7,18120, Κορυδαλλός
Αθήνα, Ελλάδα